PRÆSENTATION | | PRESSEN SKREV |
Spiselig økonomi | Ha-Joon Chang | | 299,95 | | | | Ha-Joon Chang har
tre store passioner: økonomi, mad og trivia, og det er denne bog et
udslag af. Med maden som prisme, forklarer han i denne bog økonomi på en
måde, så alle kan være med.
Før man opdager det, er historier om mad blevet til økonomiske diskussioner om international handel, automatisering, klima, velfærd og meget andet.<
Nogle
gange er maden det centrale for diskussionen, og nogle gange er den
blot et afsæt, men den er altid en underholdende måde at forstå økonomen
på.
Bogens kapitler: Introduktion: Hvidløg1. Agern 2. Okra 3. Kokosnød 4. Ansjos 5. Reje 6. Nuddel 7. Gulerod 8. Oksekød 9. Banan 10. Coca-Cola 11. Rug 12. Kylling 13. Chili 14. Lime 15. Krydderi< 16. Jordbær 17. Chocolade 18. Konklusion: Sådan indtages (økonomisk) føde bedre
|
Spiselig økonomi | Ha-Joon Chang | | 299,95 | | | | “Min appetit er vakt, Ha-Joon Changs blanding af mad og penge er mærkelig og indbydende. … Når jeg læser i ’Spiselig økonomi’, forstår jeg det. Jeg ville hellere have en nobelpris i madlavning, en videnskab hundrede gange ældre og mere troværdig end økonomiens alkymi.” Felix Thorsen Katzenelson, Politiken
"... det har i mange år været Changs særkende som økonomisk intellektuel: at kunne forklare kompliceret økonomi på en forståelig og fornøjelig måde." Mikkel Thorup, Information
“Ha-Joon Changs store viden og passion for økonomi og mad gennemsyrer bogen. Det er frisk og nyt at lade fødevarer fungere som en prisme for betragtninger om økonomi, historie og verdenshandel.” Pernille Poulsen, Lektørudtalelse |
|